Om Pistolklubben


Tromsø Pistolklubb ble stiftet i 1967. Klubbens medlemstall har økt jevnt helt siden starten. I 1980 var vi ca. 100 medlemmer, idag er vi ca. 470 medlemmer. Det har også vært drevet pistolskyting i Tromsø før 1967. Vi vet at det allerede på 30-tallet var konkurranser i denne idrettsgrenen.

Hva er pistolskyting?

Pistolskyting er en konsentrasjonsidrett på lik linje med TaeKwon-do, sjakk og skihopp. Vår idrett passer like godt for kvinner som menn, ung eller gammel. Det å kunne mestre det mentale, samtidig som man teknisk utfører det perfekte skuddet, er svært fasinerende og mange begynner å skyte nettopp av denne grunn.

Hva skyter vi med?

TPK har et svært allsidig program, og det betyr at vi bruker mange typer våpen. Det vanligste er kaliber .22LR pistol (salongpistol). Dette gir rimelige treningsmuligheter. Vi skyter også utendørs med grovere kaliber, faktisk helt opp til kaliber .44 Magnum, .45 ACP og .460 Casull.
I de senere år har det også blitt svært populært å bruke svartkruttvåpen, ekte eller replika av våpen fra 1800-tallet.

Baner

Vi trener mest på vår bane i Mellomveien 79, hvor vi har anlagt en 15m kruttbane med fem standplasser og en 10m luftbane med fem standplasser i det gamle Sivilforsvarsanlegget på Mellomveien. Anlegget har også andre fasiliteter bl. a. kjøkken, klubbrom og kontor.
Grunnet stenging av Tromsø Kommune har vi måtte flytte utendørsbane fra Tromsdalen til Brensholmen, som tilbys på Onsdager. Her skyter vi med kruttvåpen på 25 meters avstand til skivene. Det ordnes med standplasser og skyting på stedet.

Når trener vi?

Treningstider for kruttbanen Mellomveien 79, 9007 Tromsø:
Mandag – Torsdag kl. 18.00 – 21.45:
Mandager er det Dynamisk Sportskyting.
Tirsdager skytes det NSF øvelser.
Onsdager er det NROF skyting.
Torsdager er det NSF øvelser.
Hvert skytelag har 45 minutter til rådighet. Noen «timer» er det «programskyting». Banen har begrenset kapasitet, derfor er det en protokoll hvor man kan skrive seg opp fra gang til gang, maks en gang i slengen.

Luftbanen er tilgjengelig fra kl 18.00 og utover kvelden de samme dager som kruttbanen.

Treningstider for banen i Brensholmen:
Vi har bane tilgjengelig på Brensholmen fra 14.00 – 21.00 hver Onsdag.
Det organiseres trening fra 18.00 – 21.00.
Tildigere skyting kan organiseres på Facebook, da første mann ut tar med nøkler og heiser flagg.

Her finner du oss: